Değerli öğrencilerimiz stajlar ve evrakların teslimi ile ilgili staj komisyonun açıklamaları:

  1. Aşağıdaki bağlantıda STAJ REHBERİ bulunmaktadır. Lütfen bu rehberde yapılan açıklamaları OKUYUNUZ.

https://biyomedikal.aku.edu.tr/formlar/

  1. Staj rehberinde sıkça sorulan sorular kısmında şu açıklamalar yer almaktadır;

– STAJ BİTİMİNDEN SONRA HANGİ EVRAKLARI NEREYE TESLİM ETMEM GEREKLİ?

Staj Defterini, Değerlendirme Formunu (Kapalı Zarf içerisinde) ve Puantaj Çizelgesini Kurum/İşyerinden onaylı olarak Bölüm Staj Komisyonuna teslim etmek gerekmektedir.

– STAJ DEFTERİNİ STAJ KOMİSYONUNA NE ZAMANA KADAR TESLİM ETMEMİZ GEREKMEKTEDİR?

Öğretim döneminin başlangıcından itibaren en geç üç hafta içerisinde staj komisyonuna teslim edilmelidir.

– STAJ BİTİMİNDE YAPILMASI GEREKENLER

Öğrenciler staj bitiminde staj defterlerini, takip eden eğitim öğretim döneminin ilk 2 haftası içinde bölüme teslim ederler. Staj defterleri kesinlikle kargo veya posta ile bölümümüze gönderilmez. Posta ile gönderilen evrakların kaybolması durumunda veya herhangi bir problemde, bölümümüz mesuliyet kabul etmeyecektir. Staj defterinin bölüme teslim edilmesinden sonra staj komisyonu, en geç 1 ay içerisinde staj sınavını yaparak stajları değerlendirir.

  1. Mezun durumda olup sadece stajın değerlendirilmesini bekleyen öğrencilerimiz için açıklama;

Yukarıda yapılan açıklamalar ve staj ile ilgili yönetmelikler doğrultusunda staj değerlendirmeleri dönem içinde yapılmaktadır. Ancak sadece mezun durumda olan ve mezuniyeti için sadece stajı kalmış olan öğrencilerimiz için staj komisyonu dönem başlangıcını beklemeden bir an önce değerlendirme yapma kararı almıştır.

Mezun durumda olup bu yaz döneminde stajını tamamlamış olan öğrencilerimiz Staj Defterini, Değerlendirme Formunu (Kapalı Zarf içerisinde) ve Puantaj Çizelgesini, transkriptleri ile birlikte 22.09.2021 tarihine kadar staj komisyonuna ulaştırmaları gerekmektedir. Staj komisyonu olarak mezun durumda olan öğrencilerimizin staj değerlendirmelerini mümkün olduğu kadar erken yapmaya çalışacak ve sizleri bir an önce mezun etmeye çalışacağız. Ancak bu tarihe kadar evraklarınızı gönderemeseniz bile dönem başladıktan sonra en geç 3 hafta içinde stajınızın değerlendirilmesi yapılır ve yine mezun olabilirsiniz.

(Transkriptinizi e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Transkriptinizde mezun olabilmek için sadece stajınızın kaldığı ve müfredattaki bütün dersleri başarıyla tamamlamış olduğunuz görülebilmelidir.)

  1. Staj evraklarını staj komisyonuna nasıl ulaştırabilirim?

– Staj evraklarınızın tamamını, Staj Defterini, Değerlendirme Formunu (Kapalı Zarf içerisinde) ve Puantaj Çizelgesini dönem başladığında, fakülteye geldiğinizde elden teslim edebilirsiniz.

– Mezun durumdaysanız staj evraklarını teslim etmek için gelmeniz gerekmiyor. İlgili evrakları Afyonkarahisar’da bulunan bir arkadaşınıza veya yakınınıza kargo ile gönderebilirsiniz. Arkadaşınız aracılığıyla staj komisyonuna elden ulaştırabilirsiniz.

– Lütfen evraklarınızı bölüme kargo ile göndermeyiniz. Kargo ile gönderilen evraklar bazen bölüme çok geç ulaşıyor hatta bazen hiç ulaşamayabiliyor.

  1. Uzaktan staj yapan öğrencilerimiz danışmanlarından haber beklemelidirler. Danışmanlarınız en kısa zamanda size staj evraklarının teslimi ve değerlendirilmesi ile ilgili süreci e-posta ile size bildireceklerdir.

 

16 Eylül 2021, Perşembe 888 kez görüntülendi