Pedagojik Formasyon Eğitimi (PFE) almak isteyen biyomedikal mühendisliği 2. Sınıf öğrencileri için 12 kişilik kontenjan belirlenmiştir. Belirlenen kontenjan üzerinde talep gelmesi durumunda, Mühendislik Fakültesi Kurulunca belirlenen kriterlere göre kontenjana dâhil olacak öğrenciler tespit edilecektir.

Dönemlere göre açılacak derslerin taslak planı

YARIYIL Dersler T U K AKTS
III. Yarıyıl PF Seçmeli I (Eğitime Giriş) 3 0 3 4
PF Seçmeli II (Öğretim Teknolojileri) 2 0 2 3
IV. Yarıyıl PF Seçmeli III (Öğretim İlke ve Yöntemleri) 3 0 3 4
PF Seçmeli IV (Eğitim Psikolojisi) 3 0 3 4
V. Yarıyıl PF Seçmeli V (Rehberlik ve Özel Eğitim) 3 0 3 4
PF Seçmeli VI (Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme) 3 0 3 4
VI. Yarıyıl PF Seçmeli VII (Özel Öğretim Yöntemleri) 3 0 3 4
PF Seçmeli VIII (Sınıf Yönetimi) 2 0 2 3
VII. Yarıyıl PF Seçmeli IX (Öğretmenlik Uygulaması*) 1 8 5 10
VIII. Yarıyıl PF Seçmeli IX (Öğretmenlik Uygulaması*) 1 8 5 10

NOT: 1) Öğretmenlik Uygulaması dersi için bir dönem başarılı olunması yeterlidir.

NOT: 2) Bu dersler mezuniyet için gerek şart olmayıp, isteğe bağlıdır ve program mezuniyeti için gerekli olan 240 AKTS dışındadır. Diplomanın arka yüzüne “Pedagojik formasyon eğitimini tamamlamıştır.” ifadesinin yazılabilmesi için ilgili yarıyıllardaki PF Seçmeli grubundaki seçmeli derslerin tamamının (toplam 40 AKTS) alınmış ve başarılmış olması gerekmektedir.

Kontenjana Yerleştirilecek Öğrencileri Belirleme Kriterleri:

1.       İlgili kayıt döneminde alttan dersi olmayan öğrencilere öncelik verilerek,

2.       Genel Not Ortalamasına göre,

PFE için ders kaydı yapabilecek öğrenciler belirlenecektir.

Kontenjanların belirlenmesi ve ders kayıt sürecinin sağlıklı yapılabilmesi için aşağıdaki işlemler yürütülecektir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Ders Kayıt Süreci:

1.        PFE ders kayıtlarını düzenlemek için 2. Sınıf öğrencileri tarafından varsa eklenmiş olan PFE derslerinin OBS sisteminden 2. sınıf danışmanı tarafından çıkarılması ve bölüm dersleri için ders kayıt sürecinin tamamlanması (18-22 Eylül 2023)

2.       PFE derslerini almak isteyen öğrenciler tarafından ekteki dilekçenin doldurarak OBS sistemi üzerinden danışmanına mesaj eki olarak göndermesi (19 Eylül 2023 –22 Eylül 2023 / Saat 23:59’ a kadar)

3.       Kriterlere göre PFE alacak öğrencilerin belirlenmesi ve bölüm web sayfası üzerinden duyurulması  (25 Eylül 2023 )

4.       Pedagojik Formasyon Eğitimi alacak öğrencilerin PFE derslerine kayıtlarının danışman öğretim üyeleri tarafından yapılması (27 Eylül 2023)

NOT: Pedagojik Formasyon Eğitimi isteğe bağlı olup Biyomedikal Mühendisliği Bölümünden mezun olmak için ZORUNLU değildir. Bu eğitimi almak istemeyen öğrenciler sadece bölüm müfredatındaki derslere kayıt yaptıracaktır.

Ek. Pedagojik Formasyon Eğitimi Başvuru Dilekçesi

PFE-Basvuru-Dilekcesi