Sevgili Öğrenciler,

2012 yılında lisans eğitimine başlayan bölümümüzde 2015 yılında yüksek lisans eğitimi de başlamış olup halen 405 lisans ve 34 yüksek lisans öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetleri devam etmektedir. Çekirdek kadrosundaki 8 akademisyen ile öğrencilerimize her türlü destek verilmekte ve disiplinler arası bir program olmanın gereğince elektronik, makine, malzeme, bilgisayar mühendisliği ile tıp ve temel bilim alanlarındaki akademisyenlerden de destek alınmaktadır. Hali hazırda aktif bulunan Elektrik ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Çift Anadal Programlarında öğrencilerimizin çift diploma alma imkânı da bulunmaktadır. Bunun yanında öğrencilerimize Erasmus Programı kapsamında Avrupa’da ve Farabi Programı kapsamında Türkiye’nin farklı üniversitelerinde eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştirme imkânı sunulmaktadır.

Fakültemizin yeni laboratuvar binasının faaliyete geçmesiyle, öğrencilerimizin laboratuvar imkânları ve uygulamalı eğitimleri daha da iyileştirilmiş olup bu kapsamdaki çalışmalar artarak devam etmektedir. Öğrencilerimizi meslek hayatına hazırlamak için, ilimizdeki sağlık kurumları ile işbirliği içerisinde proje ve faaliyetler sürdürülmektedir. Biyomedikal Mühendisliği Kulübünün faaliyetlerine verilen destekle de öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili faaliyetlere aktif katılımı teşvik edilmektedir.

Biyomedikal Mühendisliği mühendislik ve tıp bilimleri arasında önemli bir bağ ve köprü oluşturmaktadır. Bu bağlamda düşünüldüğünde öğrencilerimize tıbbi cihazların, sistemlerin ve insan vücuduna destek olan makinelerin tasarım, üretim, işletme, bakım/onarım ve kalibrasyon faaliyetleri hakkında kapsamlı bir eğitim vermek hedeflerimizin başında gelmektedir. Bu eğitim sayesinde mezunlarımız gerek hastanelerde gerekse de tıbbi cihaz üretim, satış, bakım, onarım alanlarında hizmet veren şirketlerde üst düzey pozisyonlara gelecek donanıma sahip olacaklardır. Ülkemizde kullanılan tıbbi cihazların çok büyük oranda ithal edildiği düşünüldüğünde dışa bağımlılığın azaltılması adına Biyomedikal Mühendislerine olan ihtiyaç kaçınılmaz olarak artacaktır.

Bölümümüz 2016 yılı sonunda ilk mezunlarını vermiştir. Hastanelerdeki Biyomedikal ve Klinik Mühendisliği birimlerinde hizmet verebilecek mezunlarımız, tıbbi cihaz yönetimini iyileştirerek, sağlık hizmetlerinin daha da verimli olmasını sağlayacak ve aynı altyapı ile çok daha fazla hastaya çok daha etkin ve kaliteli hizmet verilmesini temin edeceklerdir. Ayrıca ülkemizdeki tıbbi cihazların üretim ve Ar-Ge süreçlerinde ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücü sıkıntısını aşmak adına mezunlarımızın önemli bir sorumluluğu üstlendiklerini de belirtmek gerekir.

Öğrencilerimizin mutlu ve huzurlu bir eğitim-öğretim hayatı geçirmeleri dileğiyle.

Prof. Dr. Levent Özcan

12 Eylül 2018, Çarşamba 1974 kez görüntülendi