Yaz okulunda ders alacak öğrencilerimiz üniversitemiz senatosu tarafından 14.06.2023 tarihinde belirlenen “Yaz Okulu Uygulama İlkeleri”ne göre ders alabilirler. Yaz okulunda ders almak isteyen öğrencilerimizin “Yaz Okulu Uygulama İlkeleri” isimli kararları incelemesi gerekmektedir.   Yaz Okulu Uygulama İlkeleri  [A.K.Ü. Öğrenci İşleri]

 

Yaz Okulu Uygulama İlkelerinin 6. Maddesinin 9. bendinde;

“Öğrenciler üniversitede yaz okulunda açılmamış olan derslerini; toplam ders saatinin, kredisinin veya Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) değerinin eşit veya daha fazla olması ve BYK kararıyla içeriğinin uygun bulunması kaydıyla, öğrencinin ilgili yılda yerleştiği programın taban puanından daha yüksek bir puanla öğrenci kabul eden bir üniversiteden alabilir.”

Bu açıklama doğrultusunda yaz okulunda başka bir üniversiteden ders alacak öğrencilerimizin alacak oldukları dersin içerikleri, ders saatleri veya AKTS’leri uygun olmalıdır. Yaz okulunda başka bir üniversiteden ders alacak öğrencilerimiz ilgili üniversiteye ders kaydı yapmadan önce F54 Yaz Okulu Ders Talep Formu” doldurarak öğrenci işlerine teslim etmesi gerekmektedir.

 

Yaz Okulu Uygulama İlkelerinin 6. Maddesinin 13. bendinde;

“Staj, işyeri eğitimi, işletmede mesleki eğitim ile yaz okulu birlikte yürütülemez. Öğrenci ikisinden birini tercih etmek zorundadır.”

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaz Okulu Uygulama İlkeleri 

F54 Yaz Okulu Ders Talep Formu

17 Temmuz 2023, Pazartesi 106 kez görüntülendi