Değerli öğrencilerimiz

Yaz döneminde staj yapacak öğrencilerimizin bölüm web sayfamızda formla kısmında bulunan staj rehberini ve 2022-2023 öğrenci kılavuzunda yer alan Staj Yönetmeliğini incelemeleri gerekmektedir. [ https://biyomedikal.aku.edu.tr/formlar/ ]

Staj tarihleri Mühendislik Fakültesi Öğrenci işleri tarafından belirlenmiştir. ilgili takvim Mühendislik Fakültesinin ilgili sayfasında ilan edilmiştir:

[ https://muhendislik.aku.edu.tr/2023/05/04/2022-2023-egitim-ogretim-yili-yaz-donemi-staj-takvimi/ ]

Stajınıza başlayabilmek için F-67 Zorunlu Staj formunu 3 nüsha halinde doldurmanız gerekmektedir.

Bu dönem eğitime uzaktan devam ettiğimiz için sadece F 67 başvuru formu için şahsen Afyon’a gelmek zorunda değilsiniz. Bunun yerine Afyon’da bulunan bir arkadaşınız aracılığıyla başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru formlarını lütfen kargo ile bölüme göndermeyiniz. Bunun yerine lütfen Afyonda bulunan bir arkadaşınıza gönderiniz ve o arkadaşınız ilgili başvuru sürecini sizin adınıza takip etsin. Daha önce kargo ile form alma sürecinde yaşadığımız sorunlarla sizlerin de karşılaşmanızı istemiyoruz. Örneğin kargo kuryesi evrakınızı adreste ” Biyomedikal Mühendisliği Bölümü ” yazmasına rağmen kargoyu Meslek Yüksek Okulu 2 Yıllık Biyomedikal Bölümü’ne teslim ediyor. Dolayısıyla sizin başvuru evrakınız bize ulaşmıyor. Benzer şekilde bir diğer yaşanan sorun; kargo kuryesi adreste kimseyi bulamadığını iddia ederek merkezden alınması için kargoyu geri götürüyor. Dolayısıyla yine başvuru evrakınız bize ulaşmıyor. Bu nedenle lütfen eğer Afyondaysanız başvuru evraklarınızı şahsen getiriniz, eğer Afyonda değilseniz burada bulunan bir arkadaşınız aracılığıyla bize ulaştırınız.

Yurtdışında Staj Yapabilir miyim? Evet yapabilirsiniz.

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI YAZ STAJI YÖNERGESİ’nde  ” Madde 6- b) Staj yapılacak kurum/işyeri tür ve nitelikleri, öğrencinin staja hangi yarıyıldan sonra başlayacağı, bir staj döneminde staj yapılabilecek süre, toplam staj süresinin nasıl bölümlendirileceği, yurt dışında yapılan stajların kabul şartları gibi konularda alt birimin önerisi ve BYK kararına göre işlem yapılır. ”

Eğer yurt dışında staj yapmak istiyorsanız, yurt dışında staj yapmak istediğinizi, staj yapacağınız yeri, staj yapacağınız firma veya kurumun Biyomedikal Alanı ile ilgisini belirten bir dilekçeyi e-posta ile fatihyuran@aku.edu.tr adresine bildiriniz. Dilekçe başlığında “Afyon Kocatepe Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu’na” ibaresini ve dilekçenin sonuna iletişim bilgilerinizi ekleyiniz.

Dilekçeniz en kısa sürede işleme alınacak ve staj yapmak istediğiniz firmanın bölümümüz staj kurallarına uygun olup olmadığına komisyonumuz tarafından karar verilecektir. Staj komisyonumuz ve bölüm yönetim kurulumuz staj yerinizi uygun görürse size durum bildirilecek ve stajınızı yurt dışında yapabileceksiniz…

24 Mayıs 2023, Çarşamba 570 kez görüntülendi