Biyomedikal Mühendisliği Uygulamaları Dersi Lisans Tezi Vize ve Final Dönemlerinde Yapılacaklar

 

-Biyomedikal Mühendisliği Uygulamaları Dersi kapsamında Lisans Tezi hazırlanacaktır.

-Tez grup çalışması olarak hazırlanacaktır. (Tek başına çalışan öğrenciler tezi de tek başlarına hazırlayacaklardır)

-Tezler ilgili danışman hocaların rehberliğinde hazırlanacaktır.

-Tezler “Biyomedikal Mühendisliği Uygulamaları Dersi Lisans Tezi Şablonu” na göre yazılacaktır.

-Tezler Biyomedikal Mühendisliği Tasarımı dersi için Güz döneminde tez önerisinde verilen konu ile ilgili hazırlanacak ve aynı danışmanın gözetiminde yürütülecektir. Daha önce Biyomedikal Mühendisliği Tasarımı dersini almayan ancak bu dönem gerekli şartları sağladığı için Biyomedikal Mühendisliği Uygulamaları dersini alan öğrenciler danışmanların uygun gördüğü gruplardan birine dahil olabilir. Bu gruplardan birine dahil olmayanlar çalışacakları danışman hocanın uygun gördüğü yeni bir konu üzerinde gruplar halinde çalışabilir.

-Vize ve Final Dönemleri için yapılacaklar aşağıdaki gibidir.

Lisans Tezi Vize Dönemi

“Biyomedikal Mühendisliği Uygulamaları Dersi Lisans Tezi Şablonu” ndaki bölümlerden; GİRİŞ, LİTERATÜR BİLGİLERİ, MATERYAL ve METOD, KAYNAKLAR bölümleri tez şablonuna göre hazırlanacaktır.

Tez konusu hakkında en az 20 kaynaktan yararlanılmalı ve kaynaklar kısmında gösterilmelidir.  Bu kaynakların en az 5 tanesinde TR DİZİN kapsamındaki dergilerden, en az 10 tanesinde Uluslararası indeksli (SCI, SCI-E, ECSI ve diğer) dergilerdeki makalelerden faydalanılmalıdır.

 

Lisans Tez Final Dönemi

Lisans Tezi “Biyomedikal Mühendisliği Uygulamaları Dersi Lisans Tezi Şablonu” ndaki tüm bölümleri içerecek şekilde eksiksiz olarak olarak yazılacaktır.

Tez konusu hakkında en az 20 kaynaktan yararlanılmalı ve kaynaklar kısmında gösterilmelidir.  Bu kaynakların en az 5 tanesinde TR DİZİN kapsamındaki dergilerden, en az 10 tanesinde Uluslararası indeksli (SCI, SCI-E, ECSI ve diğer) dergilerdeki makalelerden faydalanılmalıdır.

 

Yukarıda belirtildiği şekilde hazırlanan dokümanlar ilgili sınav tarihlerinde her bir öğrenci tarafından derse kayıtlı oldukları hocanın uzaktan eğitim sistemine pdf formatında yüklenecektir.

Aşağıda tezde yer alan ana bölümlerin hazırlanmasında yol gösterici olacak kısa açıklamalar verilmiştir. Ancak ilgili kısımlar hazırlanırken tez danışmanlarıyla irtibat halinde olunması ve danışmanın yönlendirmesi ve istekleri doğrultusunda çalışmaların yürütülmesi gerekmektedir.

 

GİRİŞ

Okuyucuyu konuya hazırlayıcı bilgiler verildikten sonra araştırmanın amacı, önemi ve kapsamı açıkça belirtilmelidir. Giriş bölümü yapılan tez çalışması hakkında bilgi verici ve tezin kısa bir özeti niteliğinde olmalıdır.

LİTERATÜR BİLGİLERİ

Bu başlık altında, araştırma konusu ile ilgili temel bilgiler verilmeli, bu konu hakkında yapılan literatürdeki başlıca çalışmalar derlenmelidir. Tez konusunun literatürdeki diğer çalışmalar ile benzer ve farklı yönleri ortaya konulmalıdır. Bu bölümde ders kitabı niteliğindeki eserlerden ziyade yapılan çalışma ile ilgili mümkün olduğunca yeni tarihli literatürlerden yararlanılmalıdır.

MATERYAL VE METOT

Materyal ve metot başlığı altında tez çalışmasında kullanılan materyal, malzeme ve deney düzeneği, araştırma ile incelemede uygulanacak yöntemler hakkında detaylı açıklamalar yer almalıdır.

BULGULAR

Araştırmanın amacına uygun olarak çalışma sonucunda elde edilen veriler ve sunulması planlanan tasarım, bilgi ve bulguların metin, şekil, çizelge, resim vb. kullanılarak olarak sunulduğu bölümdür.

TARTIŞMA VE SONUÇ

Tez çalışmasında elde edilen sonuçların literatürdeki yerlerinin ve konuyla ilgili olarak daha önce yayınlanmış çalışma sonuçları ile kıyaslanarak tartışılması bu bölümde yer almalıdır. Araştırma sonunda saptanmış sorunlar ve bu sorunlara uygun çözüm önerileri tartışma bitiminde verilmelidir. Tartışmanın bulgular bölümünde yapıldığı tez çalışmasında, bu bölüm Sonuç ve Öneriler başlığı altında da verilebilir. Bu durumda elde edilen sonuçlar ve sonraki çalışmalara yönelik öneriler maddeler halinde sıralanmalıdır.

KAYNAKLAR

  • Tezin hazırlanmasında yararlanılan bütün kaynaklar, KAYNAKLAR bölümüne alınmalıdır.
  • Kaynak olabildiğince yeni tarihli olmalıdır.
  • Tezde verilen kaynağın kendisi okunmuş ve incelenmiş olmalıdır. Bir kaynağı okumakla, o kaynağın yararlandığı kaynaklar okunmuş sayılmaz ve tezde ayrı bir kaynak olarak gösterilmesi uygun değildir.

 

Biyomed. Müh. Uyg. Dersi LİSANS TEZİ ŞABLONU

 

 

13 Mart 2023, Pazartesi 405 kez görüntülendi