Öğretmenlik Uygulaması dersi için Afyonkarahisar’da ilgili bazı branşlarda öğretmen sayısının eksikliği ve bu ders için rehberlik yapacak olan öğretim elemanı sayısının eksikliği göz önünde bulundurularak Pedagojik Formasyon Eğitimi (PFE) dersleri için her bir sınıf bazında aşağıda belirtilen kotalar (2. Sınıflar için 12 öğrenci, 3. Sınıflar için 6 öğrenci ve 4. Sınıflar için 6 öğrenci) belirlenmiştir.

Ders Kontenjanları
Dersler 2.Sınıf 3.Sınıf 4.Sınıf
Öğretim İlke ve Yöntemleri 12 6 6
Eğitim Psikolojisi 12 6 6
Özel Öğretim Yöntemleri 6 6
Sınıf Yönetimi 6 6

 

Kontenjanların üzerinde bir talep gelmesi durumunda, Mühendislik Fakültesi Kurulunca belirlenen aşağıdaki kriterlere göre kontenjana dâhil olacak öğrenciler tespit edilecektir.

 

Kontenjana Yerleştirilecek Öğrencileri Belirleme Kriterleri:

1.      İlgili kayıt döneminde alttan dersi olmayan öğrencilere öncelik verilerek,

2.      Genel Not Ortalamasına göre,

PFE için ders kaydı yapabilecek öğrenciler belirlenecektir.

 

Kontenjanların belirlenmesi ve ders kayıt sürecinin sağlıklı yapılabilmesi için aşağıdaki işlemler yürütülecektir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Ders Kayıt Süreci:

1.       PFE ders kayıtlarını düzenlemek için öğrenciler tarafından eklenmiş olan PFE derslerinin OBS sisteminden danışmanları tarafından çıkarılması (23-24 Şubat 2023)

NOT: PFE dersleri çıkarıldıktan sonra öğrencilerin OBS sistemi üzerinden bölümdeki derslerine kayıt yapabilmesi için ders kayıt onayını vermesi (24 Şubat 2023 Saat 23:59’a kadar) gerekmektedir.

2.      PFE derslerini almak isteyen öğrenciler tarafından ekteki dilekçenin doldurarak OBS sistemi üzerinden danışmanına mesaj eki olarak göndermesi (23 Şubat 2023 –28 Şubat 2023 / Saat 15:00’ a kadar)

3.      Kriterlere göre PFE alacak öğrencilerin belirlenmesi ve  bölüm web sayfası üzerinden duyurulması  (28 Şubat 2023 )

4.      Pedagojik Formasyon Eğitimi alacak öğrencilerin PFE derslerine kayıtlarının danışman öğretim üyeleri tarafından yapılması (01 Mart 2023)

 

NOT: Pedagojik Formasyon Eğitimi isteğe bağlı olup Biyomedikal Mühendisliği Bölümünden mezun olmak için ZORUNLU değildir. Bu eğitimi almak istemeyen öğrenciler sadece bölüm müfredatındaki derslere kayıt yaptıracaktır.

Pedagojik formasyon başvuru dilekçesini aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz;

Pedagojik Formasyon Eğitimi Başvuru Dilekçesi

23 Şubat 2023, Perşembe 159 kez görüntülendi