Pedagojik Formasyon Dersleri seçecek öğrencilerimizin Dikkatine

• Ek-1 de belirtilen tablodaki Programların normal ve ikinci öğretim müfredatlarına Ek-2 de belirtilen tablodaki dersler eklenmiştir.
  • Ek-2 deki tabloda hangi dersin müfredatın hangi yarıyılına eklendiği görülmekte olup, ikinci sınıftaki öğrenciler IV üncü yarıyıldaki dersleri, üçüncü ve dördüncü sınıftaki öğrenciler ise IV üncü ve VI ncı yarıyıldaki dersleri AKTS lerinin yettiği kadar seçebileceklerdir.
  • Birinci sınıf müfredatına herhangi bir ders eklenmediğinden, birinci sınıf öğrencileri herhangi bir Pedagojik Formasyon dersi seçmeyeceklerdir.
  • Ek-1 deki Programların normal ve ikinci öğretim öğrencilerinden 2., 3. veya 4. Sınıf ta olanlar ders seçimi yapabileceklerdir.

Ek-1:  Pedagojik Formasyon Eğitimi Uygulanacak Programlar

Fakülte Adı Program
Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği

Ek-2: Pedagojik Formasyon Eğitimi Kapsamında Ek-1 Listedeki Programların Müfredatına eklenecek seçmeli dersler*

Eklenecek Dersler Yarıyılı Seç. Teo. Uyg. Kredi AKTS
Eğitime Giriş** III S 3 0 3 4
Öğretim Teknolojileri** III S 2 0 2 3
Öğretim İlke ve Yöntemleri** IV S 3 0 3 4
Eğitim Psikolojisi** IV S 3 0 3 4
Rehberlik ve Özel Eğitim** V S 3 0 3 4
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme** V S 3 0 3 4
Özel Öğretim Yöntemleri VI S 3 0 3 4
Sınıf Yönetimi** VI S 2 0 2 3
Öğretmenlik Uygulaması*** VII S 1 8 5 10
Öğretmenlik Uygulaması*** VIII S 1 8 5 10

* Bu dersler mezuniyet için gerek şart olmayıp, isteğe bağlıdır ve program mezuniyeti için gerekli olan 240 AKTS dışındadır. Diplomanın arka yüzüne “Pedagojik Formasyon Eğitimini Tamamlamıştır.” ifadesinin yazılabilmesi için ilgili yarıyıllardaki PF Seçmeli grubundaki seçmeli derslerin tamamının (toplam 40 AKTS) alınmış ve başarılmış olması gerekmektedir.

** Uzaktan Öğretim Öğrenme ve Yöneetim Sistemi üzerinden çevrimiçi olarak yürütülecektir.

*** Öğretmenlik Uygulaması dersi için bir dönem başarılı olunması yeterlidir.

NOT: Öğretmenlik Uygulaması dersi için Afyonkarahisar’da ilgili bazı branşlarda öğretmen sayısının eksikliği ve bu ders için rehberlik yapacak olan öğretim elemanı sayısının eksikliği göz önünde bulundurularak bazı derslerde kota belirlenmiştir.

16 Şubat 2023, Perşembe 251 kez görüntülendi