Değerli öğrencilerimiz yaz stajları için değerlendirme takvimi belirlenmiştir. Staj Komisyonu mezun durumda olan öğrencilerimizin sürecini hızlandırmak adına hiç dersi kalmamış öğrencilerimizin stajlarını erken değerlendirme kararı almıştır. Bu nedenle staj değerlendirmeleri iki grupta yapılacaktır. 1. Grup mezun durumda olan ve sadece stajı kalan son sınıf öğrencilerimizi kapsamaktadır. 2. Grup normal döneminde stajını yapan ikinci, üçüncü sınıf öğrencilerimiz ve 2022-2023 güz döneminde dersi olan ve ders kaydı yapacak olan öğrencilerimizi kapsamaktadır. Stajını tamamlayan öğrencilerimizin aşağıdaki verilen tarihlere kadar staj defterlerini staj komisyonuna teslim etmeleri gerekmektedir.

1. Grup: Mezun durumda olan öğrencilerimiz için staj defterinin son teslim tarihi: 15 Eylül 2022
2. Grup: 2022-2023 Güz döneminde ders kaydı yapacak öğrencilerimiz için staj defterinin son teslim tarihi: 7 Ekim 2022

 

Yaz stajı ile ilgili sık sorulan sorulara cevaplar.

1. “Stajımı tamamladım. Mezun durumdayım. 2022-2023 eğitim öğretim yılında hiç dersim kalmadı. Ne yapmalıyım?”

– Staj defterinizi en geç 15 Eylül 2022 Tarihine kadar staj komisyonuna ulaştırmanız gerekmektedir.

2. “Staj defterimi şahsen getirmeli miyim? yoksa kargo ile gönderebilir miyim?”

– Staj defterinizi kesinlikle kargo ile göndermeyiniz. Kargo görevlilerinin dikkatsizliği nedeniyle staj defteriniz üniversitedeki başka bir birime gidebilir veya komisyonumuza geç ulaşabilir/ulaşmayabilir. Eğer imkanınız varsa şahsen getirmeniz daha uygun olacaktır. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı elden teslim etme imkanınız yoksa Afyonda kalan arkadaşlarınız aracılığıyla staj defterinizi komisyonumuza ulaştırabilirsiniz.

3. “Stajımı tamamladım. 2022-2023 döneminde ders kaydı yapmam gerekiyor mu?”

– Eğer mezun durumdaysanız, mezun olmak için sadece stajınız kaldıysa, 2022-2023 döneminde herhangi bir ders almayacaksanız ders kaydı yapmanıza gerek yok. Komisyonumuz öğrencilerimizin ders kaydı ile ilgili endişelerini gidermek adına bu durumdaki öğrencilerimizin değerlendirmelerini ders kayıtlarının olduğu 19-23 Eylül 2022 tarihinden önce tamamlayarak, bu öğrencilerimizin mezuniyet sürecini hızlandırmayı amaçlamaktadır.

4. “Stajımı tamamladım ancak tek ders sınavına girebilmem için stajımın değerlendirilmesi gerekiyor. Stajımı ne zaman değerlendirirsiniz?”

– Tek ders sınav tarihleri Mühendislik Fakültesi tarafından belirlenmektedir. Eğer programda herhangi bir değişiklik olmazsa tek ders sınavlarının 27 Eylülde yapılması planlanmaktadır. Eğer staj defterinizi yukarıda belirtilen 15 Eylül tarihine kadar komisyona teslim ederseniz, staj değerlendirmeniz tek ders sınavlarından önce tamamlanacaktır.

5. “Staj defterimi kime teslim etmem gerekiyor?”

– Staj defterini komisyon üyelerimizden herhangi birine teslim edebilirsiniz. Staj Komisyonu: Dr. Öğrt. Üyesi Burak TÜRKER, Arş. Grv. Dr. Ahmet Fatih YURAN, Arş. Grv. Neşe ÖZKAN YILMAZ.

6. “Stajımı tamamladım, hiç dersim kalmadı. Diplomamı ne zaman alırım?”

– Mezun olabilmek için derslerinizin tamamını ve stajınızı başarıyla tamamlamanız gerekiyor. Staj defterinizi 15 Eylüle kadar komisyonumuza teslim ettiğinizde, komisyonumuz stajınızın değerlendirmesini yapacak ve staj ile ilgili herhangi bir sorun tespit edilmez ise en kısa sürede stajınızın başarıyla tamamlandığını öğrenci işlerine bildirecektir. Komisyon olarak mezun durumda olan öğrencilerimizin değerlendirmelerini en geç 23 Eylül 2022 tarihine kadar tamamlamayı planlamaktadır. Staj değerlendirmeniz tamamlandıktan sonra mezuniyet işlemleriniz ile ilgili bilgiyi öğrenci işlerinden alabilirsiniz. Diploma işlemleriniz staj değerlendirmeniz tamamlanmadan başlamayacaktır. Stajınızı da başarıyla tamamladıktan sonra diploma ve mezuniyet işlemlerinizle ilgili bilgileri öğrenci işlerinden alabilirsiniz.

7. “Mezun durumda değilim. 2022-2023 döneminde alacağım dersim/derslerim var. Staj defterimi ne zaman teslim etmeliyim?”

– Mezun durumda değilseniz staj defterinizi 7 Ekim 2022 tarihine kadar teslim edebilirsiniz.

02 Eylül 2022, Cuma 636 kez görüntülendi