Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kocatepe Mühendislik Bilimleri 1. Öğrenci Sempozyumu 30 Mayıs-1 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Sempozyumun açış töreninde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız ile akademik personel ve öğrenciler katıldı. Sempozyum süresince çeşitli paneller ve konferanslar gerçekleştirildi. Açılış günü etkinlikleri kapsamında 30 Mayıs 2022 Pazartesi saat 11:00’da ”ÜLKEMİZİN KALKINMASINDA ÖNCÜ MÜHENDİSLİK PROJELERİ” başlıklı Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU sunum gerçekleştirdi. Aynı gün saat 13:30’da moderatörlüğünü Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ahmet YILDIZ’ın yürüteceği ve Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürü Sayın Ahmet KARAKAYA, Afyonkarahisar KOSGEB İl Müdürü Sayın Ayşe Yeşim ÇEPNİ ve Afyonkarahisar ATSO Başkanı Sayın Hüsnü SERTESER’in katılımları ile ”MÜHENDİSLİK MESLEĞİNDE KARİYER HEDEFLERİ VE GİRİŞİMCİLİK” konulu paneli düzenlendi.

Sempozyumda 16 farklı bölümden 60’ı sözlü sunum, 35 tanesi ise poster sunum olmak üzere 104 bildiri sunuldu. Bildirilere 218 yazar katkı verdi. Sempozyuma Afyon Kocatepe Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri kabul aldığı 24 bildiri ile katkı sağladı. Bunun yanı sıra bölümümüz öğretim üyeleri Prof. Dr. Levent ÖZCAN ve Doç. Dr. Uğur FİDAN sempozyuma oturum başkanı olarak ve Arş. Gör. Nurgül ÖZMEN düzenleme kurulunda görev alarak destek vermişlerdir.

Sempozyumun birinci gününde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu Biyomedikal Mühendisliği bölüm tanıtım standımızı gezdi. Yerli medikal cihazların tasarım ve üretiminin önemine vurgu yapan milletvekili bölümümüzde yapılan çalışmaların ve yetiştirilen öğrencilerimizin ülkemizin geleceği için çok değerli olduğunu belirtti.

Sempozyumun düzenlenmesi ve organizasyonu fakültemizin kıymetli araştırma görevlileri tarafından yapılmıştır. Sempozyumun gerçekleştirilmesinde gösterdikleri çaba ve harcadıkları kıymetli zamanları için başta düzenleme kurulu başkanı Arş. Gör. Ömer Gökberk NARİN olmak üzere Dr. Öğr. Üyesi Senem GÜNERArş. Gör. Ali Kemal AYArş. Gör. Burak Enis KORKMAZArş. Gör. Demrenur ÖZÇATALArş. Gör. Eren Can SEYREKArş. Gör. Enes YILDIZArş. Gör. Mustafa GÜRSOYArş. Gör. Nurgül ÖZMENArş. Gör. Recep KURTULUŞArş. Gör. Sami Serkan İŞOĞLUArş. Gör. Teslime EKİZ ÜNSAL ‘ a teşekkür ederiz.

 

01 Haziran 2022, Çarşamba 393 kez görüntülendi